Palacinky s jablkovou plnkou
Predstavte si vôňu jemných palaciniek, ktoré sa na tanieri spájajú s teplou šťavnatou jablkovou plnkou. Tento recept vás prenesie do kuchyne, kde sa vzduch naplní sladkou arómou škorice a pomaranča a každý kúsok palacinky roztancuje vaše chuťové bunky. Jemné cesto a kyselkavé jablká, ktoré sa povaria s cukrom a škoricou, vytvárajú skvelú kombináciu sladkých a sviežich chutí – ideálnu na víkendové raňajky alebo rýchlu sladkú večeru. Stačí panvica, trochu masla a tento jednoduchý recept si môžete užiť kedykoľvek.
Čo budeme potrebovať?
Na palacinky:
– 250 g hladkej múky
– 3 vajíčka
– 550 ml mlieka
– soľ
– 2 PL kryštálového cukru
– 2 PL masla
Na jablkovú plnku:
– 4 ks kyslých jabĺk (Granny Smith)
– 80 g kryštálového cukru
– 80 g trstinového cukru
– šťava z jedného pomaranča
– 1 ČL škorice
– 7 g zemiakového škrobu
– 3 PL vody
Postup:
1. Jablká zbavíme šupky a nakrájame na menšie, ale rovnaké kocky.
2. Do hrnca dáme nakrájané jablká, šťavu z jedného pomaranča a cukor (hnedý aj biely).
3. Pridáme aj škoricu.
4. Jablká varíme na strednom ohni, kým nezmäknú.
5. Následne zmiešame vodu spolu so škrobom a pridáme k jablkám.
6. Palacinky pripravíme z preosiatej múky zmiešanej s cukrom a soľou.
7. Do múky pridáme vajíčka a postupne prilievame mlieko, kým sa nám vytvorí hladké cesto.
8. Na záver do cesta primiešame dve polievkové lyžice rozpusteného masla.
9. Palacinky osmažíme na masle alebo rastlinnom oleji.
Ako si vyrobiť papierového ježka? – video
Vyrobte si s deťmi jednoduchého ježka, ktorý vám rozjasní jeseň....
Zistiť viacAko si čo najviac užiť vianočné trhy?
Vianočné trhy sú jednou z najkrajších a najmagickejších súčastí adventného...
Zistiť viac