Palacinky s jablkovou plnkou

Predstavte si vôňu jemných palaciniek, ktoré sa na tanieri spájajú s teplou šťavnatou jablkovou plnkou. Tento recept vás prenesie do kuchyne, kde sa vzduch naplní sladkou arómou škorice a pomaranča a každý kúsok palacinky roztancuje vaše chuťové bunky. Jemné cesto a kyselkavé jablká, ktoré sa povaria s cukrom a škoricou, vytvárajú skvelú kombináciu sladkých a sviežich chutí – ideálnu na víkendové raňajky alebo rýchlu sladkú večeru. Stačí panvica, trochu masla a tento jednoduchý recept si môžete užiť kedykoľvek.

Čo budeme potrebovať?

Na palacinky:

 – 250 g hladkej múky

– 3 vajíčka

– 550 ml mlieka

– soľ

– 2 PL kryštálového cukru

– 2 PL masla

 

Na jablkovú plnku:

 – 4 ks kyslých jabĺk (Granny Smith)

– 80 g kryštálového cukru

– 80 g trstinového cukru

– šťava z jedného pomaranča

– 1 ČL škorice

– 7 g zemiakového škrobu

– 3 PL vody 

 

Postup: 

1. Jablká zbavíme šupky a nakrájame na menšie, ale rovnaké kocky.

2. Do hrnca dáme nakrájané jablká, šťavu z jedného pomaranča a cukor (hnedý aj biely).

3. Pridáme aj škoricu.

4. Jablká varíme na strednom ohni, kým nezmäknú.

5. Následne zmiešame vodu spolu so škrobom a pridáme k jablkám.

6. Palacinky pripravíme z preosiatej múky zmiešanej s cukrom a soľou.

7. Do múky pridáme vajíčka a postupne prilievame mlieko, kým sa nám vytvorí hladké cesto.

8. Na záver do cesta primiešame dve polievkové lyžice rozpusteného masla.

9. Palacinky osmažíme na masle alebo rastlinnom oleji. 

Odber noviniek

Zanechajte svoj e-mail a odoberajte naše novinky

Zadajte platný e-mail
Pred odoslaním musíte súhlasiť

Pozrite si ďalšie články z tejto kategórie: video diy recept
Ďalšie články

Ako si užiť zimu aj bez snehu?

Aj keď je Perinbaba posledné roky skúpa na sneh, stále...

Zistiť viac

Ako si vyrobiť papierového ježka? – video

Vyrobte si s deťmi jednoduchého ježka, ktorý vám rozjasní jeseň....

Zistiť viac

Ako si čo najviac užiť vianočné trhy?

Vianočné trhy sú jednou z najkrajších a najmagickejších súčastí adventného...

Zistiť viac