Palacinky s jablkovou plnkou

Predstavte si vôňu jemných palaciniek, ktoré sa na tanieri spájajú s teplou šťavnatou jablkovou plnkou. Tento recept vás prenesie do kuchyne, kde sa vzduch naplní sladkou arómou škorice a pomaranča a každý kúsok palacinky roztancuje vaše chuťové bunky. Jemné cesto a kyselkavé jablká, ktoré sa povaria s cukrom a škoricou, vytvárajú skvelú kombináciu sladkých a sviežich chutí – ideálnu na víkendové raňajky alebo rýchlu sladkú večeru. Stačí panvica, trochu masla a tento jednoduchý recept si môžete užiť kedykoľvek.
Čo budeme potrebovať?
Na palacinky:
– 250 g hladkej múky
– 3 vajíčka
– 550 ml mlieka
– soľ
– 2 PL kryštálového cukru
– 2 PL masla
Na jablkovú plnku:
– 4 ks kyslých jabĺk (Granny Smith)
– 80 g kryštálového cukru
– 80 g trstinového cukru
– šťava z jedného pomaranča
– 1 ČL škorice
– 7 g zemiakového škrobu
– 3 PL vody
Postup:
1. Jablká zbavíme šupky a nakrájame na menšie, ale rovnaké kocky.
2. Do hrnca dáme nakrájané jablká, šťavu z jedného pomaranča a cukor (hnedý aj biely).
3. Pridáme aj škoricu.
4. Jablká varíme na strednom ohni, kým nezmäknú.
5. Následne zmiešame vodu spolu so škrobom a pridáme k jablkám.
6. Palacinky pripravíme z preosiatej múky zmiešanej s cukrom a soľou.
7. Do múky pridáme vajíčka a postupne prilievame mlieko, kým sa nám vytvorí hladké cesto.
8. Na záver do cesta primiešame dve polievkové lyžice rozpusteného masla.
9. Palacinky osmažíme na masle alebo rastlinnom oleji.
Košík z papierovej tašky? Áno, ide to!
Staré papierové tašky už nemusia končiť v koši. S trochou...
Zistiť viacOsviežujúce letné drinky, ktoré si zamilujete vy aj vaše deti
Počas letných mesiacov by sme nemali podceňovať pitný režim. Okrem...
Zistiť viacAko si vyrobiť kvetinový papier?
Zrecyklujte starý papier a premeňte ho na krásne kvetinové hárky...
Zistiť viac