Ako pripraviť teplý tekvicový šalát s granátovým jablkom? – video

Hlavnou ingredienciou nášho receptu bude tekvica hokkaido. Ukážeme vám skvelý tip na teplý jesenný šalát z tekvice hokkaido podľa Pána Tymiana. Je to jednoduchý recept, na ktorý potrebujeme iba niekoľko surovín, ktoré mávame často doma.
Čo budeme potrebovať?
– tekvicu hokkaido
– granátové jablko
– striedku z bieleho chleba
– mäkký hrudkovitý tvaroh
– 50 g medu
– 50 g červeného vínneho octu
– čerstvý tymian
– soľ
– mleté čierne korenie
– olivový olej
Postup
Rúru si rozohrejeme na 190 °C. Tekvicu zbavíme jadierok, nakrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme, pridáme olivový olej a čerstvý tymian. Pečieme v rúre 20 až 25 minút, kým nie je mäkká.
Chlieb natrháme na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a potrieme olivovým olejom. Pečieme v rúre 10 až 15 minút.
Z granátového jablka vyberieme jadierka a odložíme ich bokom.
Medzitým si pripravíme zálievku z vínneho octu a medu, ktorú povaríme, až kým nebude mať konzistenciu sirupu.
Po dopečení tekvice stačí všetko už len naservírovať na tanier. Dobrú chuť!
Ako si vyrobiť elegantný perlový prstienok?
Štýlové perlové prstene sú hitom a skvelou voľbou pre každého,...
Zistiť viacVeľkonočné pokrmy našich predkov a recepty, ktoré si môžete pripraviť
Veľká noc je nielen sviatkom duchovného znovuzrodenia, ale aj obdobím,...
Zistiť viacAko zabaviť deti s obrúskami pri veľkonočnom stole: Hravé tipy na tvorivé chvíle
Veľká noc je čas, keď sa rodina stretáva pri bohato...
Zistiť viac