Ako pripraviť teplý tekvicový šalát s granátovým jablkom? – video

Jesenný recept od Pána Tymiána.

Hlavnou ingredienciou nášho receptu bude tekvica hokkaido. Ukážeme vám skvelý tip na teplý jesenný šalát z tekvice hokkaido podľa Pána Tymiana. Je to jednoduchý recept, na ktorý potrebujeme iba niekoľko surovín, ktoré mávame často doma. 

Čo budeme potrebovať? 

– tekvicu hokkaido 

– granátové jablko

– striedku z bieleho chleba 

– mäkký hrudkovitý tvaroh

– 50 g medu 

– 50 g červeného vínneho octu 

– čerstvý tymian 

– soľ 

– mleté čierne korenie  

– olivový olej 

Odber noviniek

Zanechajte svoj e-mail a odoberajte naše novinky

Zadajte platný e-mail
Pred odoslaním musíte súhlasiť

Postup

Rúru si rozohrejeme na 190 °C. Tekvicu zbavíme jadierok, nakrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme, pridáme olivový olej a čerstvý tymian. Pečieme v rúre 20 až 25 minút, kým nie je mäkká.  

Chlieb natrháme na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a potrieme olivovým olejom. Pečieme v rúre 10 až 15 minút. 

Z granátového jablka vyberieme jadierka a odložíme ich bokom.

Medzitým si pripravíme zálievku z vínneho octu a medu, ktorú povaríme, až kým nebude mať konzistenciu sirupu.  

Po dopečení tekvice stačí všetko už len naservírovať na tanier. Dobrú chuť!

Pozrite si ďalšie články z tejto kategórie: diy pán tymián recept video
Ďalšie články

Ako si vyčarovať krásne stolovanie?

Každý okamih si zaslúži výnimočnú atmosféru. Stačí pár detailov a...

Zistiť viac

Jednoduché večere na rušné dni

September je ako pondelok v kalendári. Čaká nás návrat do...

Zistiť viac

Roztočte si vlastný origami kolotoč!

Z jednoduchých materiálov si vytvoríte točiaci sa karusel s origami...

Zistiť viac