Ako pripraviť teplý tekvicový šalát s granátovým jablkom? – video

Hlavnou ingredienciou nášho receptu bude tekvica hokkaido. Ukážeme vám skvelý tip na teplý jesenný šalát z tekvice hokkaido podľa Pána Tymiana. Je to jednoduchý recept, na ktorý potrebujeme iba niekoľko surovín, ktoré mávame často doma.
Čo budeme potrebovať?
– tekvicu hokkaido
– granátové jablko
– striedku z bieleho chleba
– mäkký hrudkovitý tvaroh
– 50 g medu
– 50 g červeného vínneho octu
– čerstvý tymian
– soľ
– mleté čierne korenie
– olivový olej
Postup
Rúru si rozohrejeme na 190 °C. Tekvicu zbavíme jadierok, nakrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme, pridáme olivový olej a čerstvý tymian. Pečieme v rúre 20 až 25 minút, kým nie je mäkká.
Chlieb natrháme na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a potrieme olivovým olejom. Pečieme v rúre 10 až 15 minút.
Z granátového jablka vyberieme jadierka a odložíme ich bokom.
Medzitým si pripravíme zálievku z vínneho octu a medu, ktorú povaríme, až kým nebude mať konzistenciu sirupu.
Po dopečení tekvice stačí všetko už len naservírovať na tanier. Dobrú chuť!
Ako si vyčarovať krásne stolovanie?
Každý okamih si zaslúži výnimočnú atmosféru. Stačí pár detailov a...
Zistiť viacJednoduché večere na rušné dni
September je ako pondelok v kalendári. Čaká nás návrat do...
Zistiť viacRoztočte si vlastný origami kolotoč!
Z jednoduchých materiálov si vytvoríte točiaci sa karusel s origami...
Zistiť viac