Ako pripraviť teplý tekvicový šalát s granátovým jablkom? – video

Jesenný recept od Pána Tymiána.

Hlavnou ingredienciou nášho receptu bude tekvica hokkaido. Ukážeme vám skvelý tip na teplý jesenný šalát z tekvice hokkaido podľa Pána Tymiana. Je to jednoduchý recept, na ktorý potrebujeme iba niekoľko surovín, ktoré mávame často doma. 

Čo budeme potrebovať? 

– tekvicu hokkaido 

– granátové jablko

– striedku z bieleho chleba 

– mäkký hrudkovitý tvaroh

– 50 g medu 

– 50 g červeného vínneho octu 

– čerstvý tymian 

– soľ 

– mleté čierne korenie  

– olivový olej 

Odber noviniek

Zanechajte svoj e-mail a odoberajte naše novinky

Zadajte platný e-mail
Pred odoslaním musíte súhlasiť

Postup

Rúru si rozohrejeme na 190 °C. Tekvicu zbavíme jadierok, nakrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme, pridáme olivový olej a čerstvý tymian. Pečieme v rúre 20 až 25 minút, kým nie je mäkká.  

Chlieb natrháme na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a potrieme olivovým olejom. Pečieme v rúre 10 až 15 minút. 

Z granátového jablka vyberieme jadierka a odložíme ich bokom.

Medzitým si pripravíme zálievku z vínneho octu a medu, ktorú povaríme, až kým nebude mať konzistenciu sirupu.  

Po dopečení tekvice stačí všetko už len naservírovať na tanier. Dobrú chuť!

See more articles in this category diy recept pán tymián video
Ďalšie články

Letné grilovanie: Recepty a tipy na úžasné jedlá

Leto je ideálny čas na grilovanie s priateľmi, rodinou a...

Zistiť viac

Ako si vyrobiť záložku do knihy? – video

V tomto období je všade okolo nás plno krásnych lúčnych...

Zistiť viac

Ako sa efektívne pobaliť na dovolenku? Tu sú naše tipy

Letná dovolenka je čas na oddych, objavovanie nových destinácií a...

Zistiť viac