Ako pripraviť teplý tekvicový šalát s granátovým jablkom? – video

Hlavnou ingredienciou nášho receptu bude tekvica hokkaido. Ukážeme vám skvelý tip na teplý jesenný šalát z tekvice hokkaido podľa Pána Tymiana. Je to jednoduchý recept, na ktorý potrebujeme iba niekoľko surovín, ktoré mávame často doma.
Čo budeme potrebovať?
– tekvicu hokkaido
– granátové jablko
– striedku z bieleho chleba
– mäkký hrudkovitý tvaroh
– 50 g medu
– 50 g červeného vínneho octu
– čerstvý tymian
– soľ
– mleté čierne korenie
– olivový olej
Postup
Rúru si rozohrejeme na 190 °C. Tekvicu zbavíme jadierok, nakrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme, pridáme olivový olej a čerstvý tymian. Pečieme v rúre 20 až 25 minút, kým nie je mäkká.
Chlieb natrháme na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a potrieme olivovým olejom. Pečieme v rúre 10 až 15 minút.
Z granátového jablka vyberieme jadierka a odložíme ich bokom.
Medzitým si pripravíme zálievku z vínneho octu a medu, ktorú povaríme, až kým nebude mať konzistenciu sirupu.
Po dopečení tekvice stačí všetko už len naservírovať na tanier. Dobrú chuť!
Načo rúbať lesy, keď máme hory papiera?
Z prírody si berieme len toľko, koľko vieme vrátiť. Preto...
Zistiť viacAko na gumových medvedíkov pre pokojný spánok?
Ak vaše deti potrebujú večer upokojiť a ľahšie zaspať, vyskúšajte...
Zistiť viacSpoločné varenie z čerstvých lokálnych surovín ako dokonalý recept na romantiku
Hovorí sa, že láska ide cez žalúdok a keďže je...
Zistiť viac