Ako pripraviť teplý tekvicový šalát s granátovým jablkom? – video
Hlavnou ingredienciou nášho receptu bude tekvica hokkaido. Ukážeme vám skvelý tip na teplý jesenný šalát z tekvice hokkaido podľa Pána Tymiana. Je to jednoduchý recept, na ktorý potrebujeme iba niekoľko surovín, ktoré mávame často doma.
Čo budeme potrebovať?
– tekvicu hokkaido
– granátové jablko
– striedku z bieleho chleba
– mäkký hrudkovitý tvaroh
– 50 g medu
– 50 g červeného vínneho octu
– čerstvý tymian
– soľ
– mleté čierne korenie
– olivový olej
Postup
Rúru si rozohrejeme na 190 °C. Tekvicu zbavíme jadierok, nakrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme, pridáme olivový olej a čerstvý tymian. Pečieme v rúre 20 až 25 minút, kým nie je mäkká.
Chlieb natrháme na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a potrieme olivovým olejom. Pečieme v rúre 10 až 15 minút.
Z granátového jablka vyberieme jadierka a odložíme ich bokom.
Medzitým si pripravíme zálievku z vínneho octu a medu, ktorú povaríme, až kým nebude mať konzistenciu sirupu.
Po dopečení tekvice stačí všetko už len naservírovať na tanier. Dobrú chuť!
Ako si vytvoriť rodinné tradície na jeseň?
Jeseň je obdobím, kedy sa príroda mení, dni sú kratšie...
Zistiť viacAko si vyrobiť obraz s listovou mandalou? – video
Vytvorte si jedinečný obraz s listovou mandalou! V tomto videu...
Zistiť viacOktóber je mesiacom prevencie rakoviny prsníka: ako sa starať o svoje zdravie a kedy ísť na vyšetrenie?
Október je známy ako mesiac prevencie rakoviny prsníka, ktorý slúži...
Zistiť viac