Zdravé silvestrovské občerstvenie

Silvestrovská párty sa blíži a vy rozmýšľate, čo by ste ponúkli svojim hosťom? V našom článku vám predstavíme pár tipov na občerstvenie, ktoré ich oslnia aj zasýtia. Nakoniec si ich obľúbite natoľko, že si ich pripravíte pokojne aj počas celého roka, nielen na Silvestra. 

1. Hrášková pomazánka

Pastva pre oči, aj žalúdok. Taká je hrášková pomazánka, ktorú musíte vyskúšať. Príprava je veľmi jednoduchá a pomazánku plnú proteínov máte na svete za pár minút.  

Ingrediencie:

150 g mrazeného hrášku
180 g cottage cheese
hrsť poľníčka
½ citrónovej šťavy
1 ks jarnej cibuľky s cíbikmi
štipka sušeného mletého cesnaku
20 g strúhaného parmezánu
čerstvý chlieb 

Odber noviniek

Zanechajte svoj e-mail a odoberajte naše novinky

Zadajte platný e-mail
Pred odoslaním musíte súhlasiť

Postup:

V mikrovlnnej rúre si rozmrazíme hrášok, ktorý postupne v mixéri rozmiešame s cottage cheese, citrónovou šťavou, mletým cesnakom a strúhaným parmezánom. Keď budeme mať zmes poriadne rozmixovanú, bez hrudiek, nakrájame si na malé kúsky celú jarnú cibuľku a rozmixujeme. Do zmesi pridáme poľníček a poslednýkrát rozmixujeme. Potom stačí pomazánku natrieť na čerstvý chlebík, kto chce môže pridať stratené vajce alebo kúsok lososa. 

2. Truffles v čokoláde 

Nepečenej cukrovinke, ktorá je rýchlo hotová povie len málokto nie. Navyše, ide o zdravý variant, ktorý vás zasýti a dodá potrebné bielkoviny, sacharidy aj tuky.

Ingrediencie:
25 g lieskových orechov
25 g kokosovej múky
15 g čokoládového proteínu
1 PL lieskovoorieškového masla
1 PL javorového sirupu
25 g datlí
15 g kakaa
30 g horkej čokolády
balenie mini košíčkov 

Postup:

Datle namočíme na 30 minút do horúcej vody a rozmixujeme ich na hladkú pastu. Lieskové orechy rozmixujeme, pridáme kokosovú múku, kakao, proteín a zmiešame. Potom pridáme lieskovoorieškové maslo, javorový sirup, pastu, ktorá nám vznikla z mandlí a ručne miesime. Z cesta vytvárame guličky, pričom do ich vnútra vkladáme lieskový orech. Horkú čokoládu zohrejeme v hrnci a guličku v nej následne obalíme. Môžeme ju ešte posypať orechmi alebo čímkoľvek. Hotové truffles guličky vkladáme do mini papierových košíčkov a dáme do chladničky. 

3. Avokádová pomazánka

Natrite to tradičným chlebíčkom a vyskúšajte túto chutnú avokádovú pomazánku. Je to ideálna maškrta, ktorú môžete urobiť tesne pred príchodom hostí na Silvestrovskú párty.

Ingrediencie:
100 g zrelého avokáda
1 vajíčko
180 g cottage cheese
15 g horčice
1 šalotku
štipku soli a korenia
čerstvý chlieb

Postup:
Uvaríme si vajce na tvrdo a nakrájame šalotku na menšie kúsky. Medzitým si rozltačíme avokádo v miske, pridáme cottage cheese, horčicu, šalotku, soľ, čierne mleté korenie a všetko spolu ručne pomiešame. Keď budeme mať vajce na tvrdo uvarené, tak ho nakrájame a tiež pridáme do zmesi. Natrite pomazánku na chlieb a môžete dozdobiť rajčinami. 

4. Banánové lievance 

Lievance na Silvestra? My hovoríme prečo nie. Je to sladká pochúťka, ktorú majú radi všetci. Nejeden váš hosť sa poteší, keď ich uvidí na stole. A slávnostnú atmosféru na stole doplnia produkty z našej limitovanej kolekcie Winter Magic.

Ingrediencie:
6 veľkých banánov
4 vajcia
4 odmerky čokoládového proteínu

Postup:
Roztlačíme si banány v miske, pridáme vajcia a proteín. Všetky tieto ingrediencie zmiešame a po malých odmerkách dáme cesto na vyhriatu panvicu. Keď bude akurát, tak ju zložíme dole z ohňa. Lievance môžeme dať na tanier a pripraviť lieskový krém, ovocie, javorový sirup alebo čokoľvek, s čím si ich budú môcť vaši hostia vychutnať. 

 

Veríme, že si z našich tipov vyberiete a vašim hosťom bude chutiť. Ak chcete mať na Silvestra ešte viac chutných pokrmov, skúste si pozrieť naše ďalšie tipy.

Pozrite si ďalšie články z tejto kategórie: recepty silvester
Ďalšie články

Ako si vyrobiť jarný veniec? – video

Dodajte svojmu príbytku nádych jari. Veď už aj vonku začína...

Zistiť viac

Odhaľte tajomstvá kúzelníkov: takto fungujú najznámejšie triky!

Mágia uchvacuje divákov po stáročia a zanecháva ich v nemom...

Zistiť viac

Ako cvičenie pomáha zvládať stres?

V dnešnom svete, v ktorom žijeme, sa stres stal pre...

Zistiť viac